Skip Navigation LinksHardware-(Multimedia)

Wifi

Een belangrijke innovatie is de opkomst van draadloos internet. Sommige organisaties wensen hun leerkrachten/leerlingen/gastsprekers/bezoekers de mogelijkheid kunnen geven om zonder al te veel moeite hun devices te voorzien van internet toegang. Je kan hiervoor zelf enkele draadloze Acces points aankopen en plaatsen maar wanneer er een defect is of een storing ben je vaak beperkt tot het resetten van de Acces point. ECO-TRONICS heeft al veel ervaring met onderwijs-instellingen en WIFI. Zo bieden wij kwaliteitsvolle Acces Points aan die toch economisch zijn van prijs. We voeren een site-survey uit om te kijken welke stoorzenders er zijn uit de buurt en brengen alles mooi in kaart, in een rapport dat u wordt bezorgd. We maken een schatting van het aantal te plaatsen Accespoints en stellen u een uitvoeringsplan voor. Desgewenst kan u zelf de bekabeling  en plaatsing laten uitvoeren door eigen onderhoudsdienst van de instelling.

In sommige gevallen raden wij een Managed wireless aan. Dit heeft enkele voordelen:

  • Centraal beheer van de Acces Points
  • Centraal instellen van beveiliging
  • Failover bij defecte accespoints (naburige accespoints nemen werk over).
  • Automatisch adaptief aan een stoorzender of verandering in het draadloze spectrum.
  • Integratie met Active Directory of met een "token" systeem. Zo kunnen gebruikers zich identificeren.

Naast deze zijn er nog vele voordelen verbonden aan een Managed netwerk, maar die bespreken wij graag met u, indien uw instelling hier nood aan heeft.

​Multimedia

In de klaslokalen kan er ook innovatief gewerkt worden. Denk maar aan verloren afstandsbedieningen van projectoren.
Of leerkrachten die de kabels los schroeven om in de laptop te stoppen, maar niet terug aansluiten. 

Daarom biedt ECO-TRONICS heel eenvoudige busturingsmodules waarmee je de beamer kan bedienen  met een vast in– of opgebouwde paneel. Ook een laptopaansluiting (VGA—Geluid—Beeld) en volumebediening is mogelijk in deze modules.